Evra – Park berjuang hingga keringat terakhir.

     Park Ji Sung mempamerkan aksi hebat di bahagian midfield ketika menentang Chelsea dalam perlawanan Champions League dan juga liga. Evra yang juga rakan baik beliau berkata mungkin apa yang beliau makan seharian sambil tertawa.

” Ji Sung amat menakjubkan. Saya ketawa semasa perlawanan dengan Chelsea tempoh hari melihat beliau berlari sepanjang perlawanan tanpa penat. Mungkin juga makanan Korea menjadi faktor penyebab. Saya juga mencubanya malahan pergi ke rumahnya dan menikmati makanan yang sama. Beliau adalah contoh bagi setiap pemain. Adakalanya saya keletihan, Ji Sung akan berlari untuk saya dan boleh terus berlari tanpa henti sepanjang perlawanan. Agak melucukan apabila United berjaya ke final menentang Barcelona ada penyokong berkata, ‘ Kita akan memenangi perlawanan dengan Barcelona kerana Ji Sung akan berlari seharian dengan Messi dan beranggapan beliau adalah pemain pertahanan.” kata Evra.

Rio Ferdinand juga memuji Park dan mempersoalkan apa yang beliau makan.

” Pemain-pemain dalam bilik persalinan kadang kala duduk dan tertawa dengan daya usaha yang ditunjukan Park kerana ia amat luar biasa. Kami cuma ingin tahu apa yang beliau makan sebelum perlawanan dan di rumah kerana kegigihan beliau di atas padang sungguh menakjubkan dan luar biasa. Kami juga bertuah memiliki pemain seperti beliau,” kata Ferdinand.

Advertisements

About cantona79

Manchester United fan with a passion about the world most famous football club.
Gallery | This entry was posted in buletin Manchester United, Pemain and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s